3

Secvente din terapie – septembrie 2009

Sunday, 6 September 2009

Get the Flash Player to see this content.

3 Comentarii to “Secvente din terapie – septembrie 2009”

 1. Marius Filip
  Sunday, 6 September 2009 at 08:38

  Gabi

  Felicitări pentru progrese.

  Îmi permit să emit o opinie.

  După părerea mea, programul de citire bazat pe imagini a fost creat pt. limba engleză unde scrierea nu este fonetică, nu e mare legătură între litera individuală şi sunet iar cuvintele cam trebuie învăţate pe de rost.

  Româna are scriere fonetică astfel că începem cu citirea pe litere pentru a reface cuvântul.

  La Eusebiu a mers de minune citirea fără imagini, astfel învăţând să citească foarte repede – dar imaginile au stat la îndemână ca prompt dacă era nevoie.

  În câteva zile voi încărca ver. 4.0 a pachetului nostru VBA.

  Dacă eşti interesat, pe baza acestuia poţi folosi programul nostru de citire pe care ţi-l pot trimite prin email – nu-l pun public acum căci nu are documentaţie.

  Ai putea încerca cu Rareş o citire fără imagini la computer, pe lângă terapia de bază cu “zânele” sale.

  Dacă doreşti, lasă-mi un semn aici, pe blogul meu sau la adresa de email ce vine cu acest comentariu.

  Multe succese în continuare!

 2. Gabi Hulea
  Sunday, 6 September 2009 at 15:59

  Multumim de felicitari, Marius.
  Intotdeauna ne bucura o opinie a altcuiva, ne ajuta sa intelegem si cum se vede din afara progresul inregistrat de Rares.
  In ceea ce priveste programul de citire, noi ne-am lovit de multe piedici la acest program cu Rares (a avut nevoie de mai bine de un an de lucru pentru a invata literele, iar din momentul cand a invatat literele au mai trecut 6 luni, pana la momentul de fata, cand a inceput sa constientizeze faptul ca o succesiune de litere pot alcatui un cuvant).
  Pasii pe care a trebuit sa ii facem cu Rares au fost mult mai mici decat de obicei, si a trebuit sa ne folosim de asocierea cuvant – obiect pentru a-l ajuta in citere (la inceput am lucrat pe cuvinte foarte scurte, si ce incepeau cu litere total diferite, pentru a-l ajuta in intelegerea semnificatiei literelor si a rolului lor). Pasul urmator in citire va fi intocmai ceea ce ai spus tu mai sus, dar mai trebuie sa lucram o perioada (sper eu cat mai scurta) pe asocierea cuvant – obiect.
  In ceea ce priveste programul tau, un material din care putem extrage idei si solutii ne bucuram intotdeauna sa avem, asa ca binenteles ca voi spune ca daca se poate sa mi-l trimiti il voi primi bucuros si iti voi multumi pentru el.

 3. Marius Filip
  Monday, 7 September 2009 at 06:01

  Gabi

  Fiecare copil învaţă altfel, foarte adevărat.

  Te rog dă-mi o adresă de e-mail unde pot trimite programul, fie la adresa mea de pe Yahoo!, fie lăsând un comentariu pe blogul meu, care comentariu îl voi rejecta.

  Cel mai probabil că mâine voi încărca pachetul VBA şi atunci voi trimite ReadMan.exe, întrucât progrămelul acesta de citire are nevoie de unele resurse din pachet.

  Mult, mult succes în continuare. Din câte spui, aţi muncit foarte mult pentru acest program.

  Să aveţi aceeaşi putere şi pe mai departe iar eforturile voastre să le vedeţi cât mai iute transformate în progrese!

Leave a Reply


 • Name (required):
 • Mail (required):
 • Website:
 • Comentariu: