0

Tabara de vara Varmaga – 2009

Friday, 21 August 2009

Get the Flash Player to see this content.

Candva in primavara am primit o invitatie pe mail (de la cineva care vizionase filmele de inceput cu terapia lui rares postate pe Youtube) intr-o tabara pentru copii autisti si familiile lor. Am decis sa mergem impreuna cu zanele lui Rares, cu trei dintre ele. Cu cateva zile inainte am aflat ca ne vom intalni acolo si cu Stefania, de fapt cu intreaga familie Ghinea.
A fost o saptama plina, am avut timp si de relaxare (am facut sport, drumetii, etc), dar am si invatat unii de la altii multe lucruri. Am fost impresionati de cazurile pe care le-am vazut acolo (noi si familia Ghinea eram singurii care faceam o terapie structurata si sustinuta). Am incercat sa-i mobilizam pe cei care inca nu au avut informatia si motivarea sa se apuce de treaba, le-am vorbit si am incercat sa le transmitem tot ce stim noi despre ABA si PECS.
Am aflat si noi lucruri noi (au fost invitati si persoane care lucrau in Anglia cu adulti cu autism). Organizarea a fost impecabila, au fost organizate diverse activitati, dar le-a fost lasat parintilor si timp de relaxare; la toate astea a contribuit un grup de aproximativ 20 de tineri voluntari, care au gatit pentru noi, ne-au cantat, au stat cu copii si s-au jucat frumos si cu multa rabdare cu ei, ne-au urcat pe munte, ne-au dus in drumetii, ne-au facut foc de tabara si in fiecare seara au organizat cate un spectacol cu specific (elvetian, canadian, romanesc, din tara galilor, etc., in functie de unde au fost unii dintre invitati).
Surpriza mare a fost atunci cand am aflat ca voluntarii erau de la casele de copii din Uricani si Lupeni; am ramas inmarmuriti, nici o clipa nu ne-am fi gandit ca tinerii aceia respectuosi, bine crescuti, curati, ingrijiti, cu foarte mult bun simt, saritori si mereu gata sa sara in ajutor erau de la o casa de copii.
Rares a fost incantat, a insirat si a facut siraguri de margele si bratari la toata lumea, posetute, sapunuri si a fost receptiv la toate activitatile ce s-au desfasurat. I-au placut cantecelele si de cand ne-am intors acasa a invatat unul din ele :::).
Pentru noi a fost o saptamana de vacanta frumoasa. Le multumim tutor organizatorilor si voluntarilor pentru ea. Si le multumim si parintilor care au fost si ei in tabara, indeosebi familiei Ghinea.

Leave a Reply


  • Name (required):
  • Mail (required):
  • Website:
  • Comentariu: